Tabung Pendidikan

“Bandingan (derma orang-orang yg membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yg dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.”
Untuk Memberikan sumbangan khusus untuk Pendidikan, boleh salurkan ke akaun berikut:

Secara Manual
Pertubuhan Cakna Palestin Malaysia
Maybank : 5530 3803 3881
(Khusus untuk pendidikan pelajar Palestin)
Sila masukkan email mcpalestin@gmail.com untuk rujukan atas talian.

Anda sangat digalakkan untuk memasukkan No Telefon  anda sebagai rujukan kami dibahagian reference.

Menyumbang Secara Lebih Mudah melalui FPX

https://www.billplz.com/KempenRM5Pendidikan#

~Lebih Mudah dan Selamat~
~Resit terus ke email anda~

 

Pertubuhan Cakna Palestin Malaysia menyediakan Biasiswa/Elaun/Yuran Pengajian kepada pelajar terpilih dalam bidang kritikal seperti Perubatan kepada pelajar Palestin yang belajar di Malaysia dan di Gaza.

Kami juga pernah menawarkan Program Kursus Jangka Pendek dalam Perubatan hasil MOU dengan Universiti Sains Malaysia Kubang Kerian.

Pelajar tajaan yang berjaya menamatkan pengajian adalah diminta untuk balik ke Gaza dan berkhidmat untuk masyarakat disana.

 

Berminat untuk menaja seorang kanak-kanak di Gaza yang ingin meneruskan pendidikan di Gaza dengan tajaan serendah RM130 sebulan? Hubungi Cik Huda di talian 011-26162010 untuk info lanjut. Kami ada lebih 40 orang pelajar menunggu ditaja.
Update: 8 Februari 2021